• Bentley

    Bentley Motord Limited er et britisk selskap som produserer luksusbiler. Selskapet ble grunnlagt i 1919 av Walter Owen Bentley. I dag er selskapet eid av Volkswagen AG.

    Bentley ble tidlig kjent for å produsere pålitelige biler med god varighet. Bilene var også raske, og vant blant annet 24-timersløpet i Le Mans fire år på rad, fra 1927 til 1930. Bugatti var den største konkurrenten. Bilene til Bugatti var lette og elegante, men også skjøre.

    Bentley ble hardt rammet av den store depresjonen, ettersom folk ikke lenger hadde råd til dyre og eksklusive biler. Dermed ble Bentley solgt til Rolls Royce i 1931. De to selskapene var tidligere store konkurrenter.

    I 1998 ble både Rolls-Royce og Bentley solgt til Volkswagen AG, etter en budrunde mot BMW. Volkswagen fikk produsere de to bilmerkene fram til slutten av 2002, deretter skulle rettighetene til Rolls Royce-bilene gå til BMW.

    Bentley har hatt gode salgstall på 2000-tallet. Selv om selskapet produserer 4500 biler i året, er det ikke nok til å dekke etterspørselen. Det er ett års venteliste for nye biler.