• Bevar bilen din

  Posted on July 2nd, 2018 Loraine Huel No comments

  Bilen er ingen investering, og faller fort i pris etter at du kjøper den. Det å eie bil er ingen enkel sak, og det kreves mye av deg som eier en bil. Ved å bevare den på best mulig måte vil du bli belønnet for arbeidet ved å få mest ut av bilen og kan selge den til en gunstig pris ved et eventuelt salg.

  Sjekk olje, lys og dekk

  Å undersøke olje, bilens lys, samt lufttrykk og mønsterdybde i dekk, er kun tre av mange ting som kontinuerlig må sjekkes av deg som eier bil. Det er ofte disse tre tingene som resulterer i skader, og vi velger derfor å trekke frem disse tingene spesifikt. De fleste etterfyller olje en gang i halvåret. Oljen er essensiell for at motoren skal fungere på best mulig måte og holde seg sunn så lenge som mulig. Dette er en billig løsning, men glemmer du det kan det føre til stor slitasje på motoren.

  Beskytt bilen mot vær og vind

  Garasje, biltrekk, carport og gode parkeringsplasser er stikkord for beskyttelse mot vær og vind. I det norske klimaet er det mye som kan slite på bilens ytre og skape slitasje på lakken. Dette kan føre med seg rustskader som er dyrt å fikse på. Is, tung snø, støv, grus, sterk vind og langvarig regn er noen ting som kan medføre seg store skader, også på biler.

  Ikke glem interiøret

  Interiøret til bilen har mye å si. Flekker på trekk som er umulige å fjerne, slitte kanter og overflater, en merkelig lukt innvendig eller et generelt dårlig vedlikeholdt utseende, vil trekke ned på verdien for de fleste. Det er like viktig å ta en vask inne i bilen, som det er å passe på eksteriøret. Dette er billig og du kan gjøre det selv hjemme.