• Britisk bil – mer enn bare et kjøretøy

  Posted on July 18th, 2017 Loraine Huel No comments

  Storbritannia har en imponerende historie som bilproduserende land: Fra den ikoniske Minien via Land Roveren, til luksusbiler som Bentley, Jaguar og Rolls Royce, har landet laget kjøretøy som er langt mer enn bare framkomstmidler – det være seg som folkebil eller som eksklusivt, motorisert smykke.

  Kvalitet og holdbarhet

  Variasjonen innen britiske biler er så stor at det kan virke meningsløst å utpeke en modell som overgår resten. Kan hende er det mer hensiktsmessig å lete etter noe som binder dem sammen, og da er kvalitet og robusthet nøkkelord.

  Biler for hverdag og eventyr

  Britiske bilprodusenter har helt fra starten lagt vekt på at de lager biler som tåler en støyt, og på femtitallet resulterte det blant annet i en spektakulær biltur fra Nordkapp til Cape Town – i en Austin. Men selv da British Motor Corporation bestemte seg for å lage en folkebil, og lanserte Minien på tampen av femtitallet, revolusjonerte de bilverdenen: Den effektive konstruksjonen inspirerte en hel generasjon av bilprodusenter, og viste dessuten at det slett ikke er størrelsen det kommer an på, da Mini ble lansert i rallyutgave, og gjorde rent bord under Rally Monte Carlo.

  En livsstil

  Livsstilen rundt britiske biler tar selvsagt opp i seg disse kvalitetene, som også kjennetegner britisk kultur generelt. Tenk bare på de elegante, men likevel funksjonelle antrekkene: Uansett om det er snakk om tweedjakker eller militærinspirerte dressjakker med brede jakkeslag – alltid over en uklanderlig skjorte – til de råeste luksusbilene, eller eksklusive skinnjakker til sportsbilene, lyser det skredderkunst og tradisjon lang vei. Med et par nypussete skinnsko på pedalene, og kjørehanskene innen rekkevidde, ligger veien åpen for en kjøreopplevelse utenom det vanlige.Vi kan være enige om at britiske biler er mer enn bare kjøretøy, og virkelig er symboler for både klasse og kvalitet.