• Britisk herremote

  Posted on December 7th, 2016 Loraine Huel No comments

  Mye kan nok sies om våre naboer i vest, men at de har en egen, ofte flott, stil er det få som kan motsi. Tenk Darcy i Bridget Jones’ dagbok, tenk forretningsmenn som går raskt langs Londons gater for å rekke et møte – og tenk over hva du anser som typisk britisk når det gjelder klesstil. Stilige jakker, lekre slips, flotte skjorter og stilfulle hatter er alle elementer som vi forbinder med britenes sans for klær.

  Toppstilige forretningsmenn og skuespillere

  Med Eddie Redmayne i spissen, tar britiske menn seg egentlig latterlig godt ut. Man skulle nesten tro at de levde og åndet for å kle seg opp for media, men det er nok ikke riktig sånn det er. Mens italienske menn strekker seg langt for å følge motebildet, ser dette ut til å komme vesentlig lettere til de mange sexy britisk menn. Spesielt vet vi at mange kvinner elsker deres britiske aksent, og klesstilen forsterker bare dette inntrykket.

  Også kongelige får ros

  Uten tvil kan vi vel si at de kongelige har både mer grunn og mer grunker til å kle seg opp enn de fleste av oss, selv om vi kan finne en del billig på internett. Og i alle fall prins Philip, hertugen av Edinburgh, gjør sitt beste for å se bra ut, ofte med bare en todelt dress, men likevel med snitt og farger som krever sin mann for å fremheve som flott. Og vet vi egentlig om noen med en mer typisk, britisk klesstil enn prins Charles? Det er i så fall ikke mange som kan nevne noen som ser mer engelsk ut enn denne mannen.

  Britisk fottøy

  Også innen skotøy har britene sine egne klassikere – og da trenger vi bare si Oxford før de fleste nikker og sier seg enige. Det blir ikke stort mer britisk på føttene enn det, og også her går kongefamilien foran med et godt eksempel. Men tror man at dette er en gammelmodig sko som bare eldre herrer sverger til, må man tenke igjen. Også unge kvinner og menn føler seg hjemme – og stilige – i denne klassikeren med historie tilbake til 1825!