Britisk Bil http://britiskbil.com Mon, 03 Oct 2022 08:00:03 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Opplev fart og spenning på Monza National Autodrome http://britiskbil.com/opplev-fart-og-spenning-pa-monza-national-autodrome/ Mon, 03 Oct 2022 07:00:00 +0000 http://britiskbil.com/?p=138 Monza National Autodrome er selve flaggskipet til sportsbyen Monza. Banen er bygget slik at den fremstår som en naturlig del av vakre Monza-park. Racerbanen stod ferdig i 1922 etter initiativ fra Automobile Club of Milan.

Selve byggingen tok bare rett i overkant av 100 dager og arbeidet baserer seg på et prosjekt utført av arkitekten Alfredo Rosselli. Samme året som banen stod ferdig ble Italias andre Grand Prix gjennomført på Monza National Autodrome.

Motorsport og Formel 1

Siden 1922 har banen, som er en av de eldste i verden, fått annerkjennelse og legendestatus innen motorsportverden. Monza National Autodrome har alltid vært vertskap for Formel 1 Grand Prix i Italia. Unntaket var under 2. verdenskrig, da ble det ikke arrangert Formel 1.

Kultur og natur

I tillegg til Formel 1 er også Monza National Autodrome stedet for andre verdenskjente arrangementer i tillegg til sin naturskjønne beliggenhet. Banens plassering i parken skaper et unikt scenario som i seg selv vil være verdt besøket til Monza. I parken vil publikum også finne flere utstillinger, det blir arrangert musikkarrangementer og det er også guidede turer rundt og inne på banen. Sjekk på nettet for fullstendig oppdatert program, siste informasjon og bestillinger.

]]>
Få hjelp med isjassmertene slik at du kan kjøre bil uten problemer http://britiskbil.com/fa-hjelp-med-isjassmertene-slik-at-du-kan-kjore-bil-uten-problemer/ Thu, 04 Aug 2022 06:00:00 +0000 http://britiskbil.com/?p=135

Isjas er smerter i rygg og bekkenregionen med varierende grad av stråling nedover i beina. Smertene kommer av press på isjiasnerven og kan være svært plagsomme. Å sitte lenge, for eksempel under bilkjøring, vil ofte gjøre smertene verre. Noen ganger kan det være umulig å gjennomføre en aktivitet på grunn av dette, som igjen kan gå utover livskvaliteten.

Behandling av isjas

Ettersom isjas er forårsaket av en prolaps som trykker på isjiasnerven, vil problemene gjerne forsvinne når prolapsen er vekk. Dette kan skje av seg selv, eller ved hjelp av behandling som for eksempel akupunktur. Det er viktig med riktig behandling slik at tilstanden ikke forverres.

Noen ganger kan det være nødvendig med operasjon og da er det viktig med opptrening etterpå. Sterk kjernemuskulatur vil holde ryggen stabil og kunne forbygge nye prolapser. Det finnes mange dyktige fagfolk som tilbyr både behandling av prolapser og oppfølging og rehabilitering etter operasjon; sjekk det ut her.

Med riktig hjelp er det gode muligheter for å bli helt smertefri. Da kan du nyte en biltur uten å hele tiden måtte vri deg i setet for å finne sittestillinger som ikke er for smertefulle.

]]>
Opplev fart og spenning på Circuit de Spa-Francorchamps http://britiskbil.com/opplev-fart-og-spenning-pa-circuit-de-spa-francorchamps/ Tue, 15 Feb 2022 11:34:32 +0000 http://britiskbil.com/?p=133 Nyt en herlig opplevelse til den 7 004 km lange velkjente racerbanen Circuit de Spa-Francorchamps i Belgia. Banen blir sett på som en av de mest utfordrende banene i verden. Den tiltrekker seg tusenvis av fans hvert år, og er en meget populær turistattraksjon alle motorsport fans bør oppleve.

Kultur

Hvert år er banen arrangør for den anerkjente Formula 1 Belgia Grand Prix. Den er også arrangør for en haug andre race samt at banen har blitt brukt under sykkel rennet Tour De France i flere år. I tillegg er det shopping muligheter, fin natur med turmuligheter og det velkjente Musée Du Circuit i Stavelot.

En opplevelse for livet

Go Sport Travel arrangerer et stort utvalg av F1 og motoreiser til Circuit de Spa-Francorchamps hvert år. Igjennom nettsiden står man fritt fram til å velge et pakketilbud eller bygge sin egen reise for de som har ønsker om å oppleve mer av arenaen og byen. De tilbyr plasser på tribunene med god utsikt til banen, som gir den perfekte opplevelsen. Ikke bare vil du høre lyden av motoren, men du vil også vibrasjonen gjennom tribunen. Man er bare ett klikk unna drømmereisen.

]]>
Dagens moderne biler http://britiskbil.com/dagens-moderne-biler/ Fri, 17 Jul 2020 14:45:48 +0000 http://britiskbil.com/?p=112 Vi bli mer og mer tilkoblet, også når vi reiser. Noen bilprodusenter leverer biler komplett med stor skjerm, og nettilkobling er en selvfølge. Bilen er i ferd med å bli en forlengelse av hjemmet vårt.Foreløpig må vi i førersetet konsentrere oss om å være sjåfør, selv om teknologien som skal hjelpe oss nå kommer i raskt tempo – og da må vi overlate til passasjerene å nyte underholdning i bildeform, men turen blir også enklere for sjåføren når små og store passasjerer har noe å konsentrere seg om. Internett i bilen er den perfekte løsningen på dette problemet.

Muligheter for tilkobling på tur

Det er mye å velge mellom for den som ønsker å ha tilgang til internett på bilturen. En kan bruke en mobiltelefon med data, og det går også an å koble denne til en PC for å bruke internett der. Men denne løsningen kan fort bli dyr, da datakvoten fort blir brukt opp. Det kan også være problematisk å ha flere brukere tilkoblet, da forskjellige internettleverandører har forskjellige grenser for antall. En bedre løsning kan være en 4G-ruter i bilen, men det kreves 4G-dekning der du befinner deg. Du kan ha ruter med batteri for de i baksetet eller en versjon med antenner, som passer perfekt på hytta.

Mange valgmuligheter innen underholdning

Det er mye å velge mellom når det gjelder underholdning på internett. Spill og levende bilder er ikke begrenset til PC-en man har hjemme lenger. Mange liker å strømme filmer i bilen. Her er det igjen viktig å tenke på datakvoter, da filmer bruker mye data. Den nye standarden 5G er nå i ferd med å bli innført, og dette vil gjøre brukeropplevelsen enda glattere. Gaming er også populært for tiden, og det er mer og mer vanlig at man ønsker å ha tilgang til sine favorittspill også når man er på tur, og nettcasinoer med spennende grafikk og funksjoner gir deg fullt utbytte av den nye teknologien.

]]>
Vi som elsker England http://britiskbil.com/vi-som-elsker-england/ Sat, 03 Nov 2018 13:37:48 +0000 http://britiskbil.com/?p=101 England er kun er lite hav unna, og en av våre nærmeste naboer. Selv om landet ikke er så langt unna har det mye spennende og nytt å by på. Vi kan dra til England for å oppleve kultur, se på fotballkamper, spise spennende ny mat eller besøke historiske monumenter. Et par hundre ord er ikke nok for å dekke alt du kan oppleve i England, men vi har smalet sammen noen få ting du sikkert vil sette pris på dersom du skal ta turen over havet vestover.

Mat og kultur

Matkultur i England er ikke noe verden skryter mye av. Vi har derimot opplevd noen fantastiske matopplevelser i London og diverse andre byer i England. Siden London er en av verdens mest besøkte byer vil du finne en rekke ulike guider og lister på nettavisen om hvor du burde spise i London. Enten du er kjøtteter, vegan, allergiker eller kresen – matscenen i England overraske deg. Bon appetitt!

Fotballfans

For fotballfans er kanskje England en av de beste stedene i verden å dra. England er hjem til mange av verdens største fotballag med fans fra hele verden. Billetter hit er ofte litt vanskelige å få tak i, så du burde være tidlig ute dersom du skal se store kamper som for eksempel i Premier League. Ønsker du å dra for å se på noen av kampene burde du plukke opp en drakt fra Kopshop før du drar.

London by

London by har utallige kulturelle opplevelser å by på. Enten du liker gammel arkitektur, vakre scener, utrolige museer eller moderne bygninger – London har alt du kan tenke deg. Her kan du besøke dronningen sitt slott, ta en runde i London Eye eller utforske byens mange gamle barer og sportsklubber.

]]>
Bilutstillinger i England http://britiskbil.com/bilutstillinger-i-england/ Thu, 30 Aug 2018 09:36:30 +0000 http://britiskbil.com/?p=14 England kan by på en lang rekke bilutstillinger, der det både vises fram nye biler og eldre modeller. Noen av utstillingene konsentrerer seg om én type biler, eller et bestemt bilmerke, mens andre stiller ut mange biltyper.Hvis man har lyst til å besøke en bilutstilling i England, finnes det flere nettsider som lister opp de ulike utstillingene. To slike nettsider er carcal, http://carcal.co.uk/ og UKWheels, http://ukwheelsevents.ning.com/. På disse sidene finner man lett fram til utstillinger man kan besøke.Man kan for eksempel dra til The Goodwood Moving Motor Show, 26.-29.juni. Her kan man se nye bilmodeller, og man kan prøvekjøre noen av dem inne på utstillingsområdet. Utstillingen arrangeres i sammenheng med Festival of Speed.Dersom man liker modifiserte biler, er Yorkshire Modified Car Show stedet å dra. Årets arrangement er 8.juni 2014. Denne utstillingen har eksistert i 10 år, og er en av de beste bilutstillingene nord i England. Under showet kjøres en konkurranse. Ultimate Street Car (USC) er en av Europas største utstillinger av modifiserte biler. Her kjøres det også konkurranser. Tidspunktet er 1.-3. august.En annen populær bilutstilling er The Luxury Motor Show, som i år arrangeres 18.mai. Her vises de mest luksuriøse bilene fram, og de besøkende kan se noen av verdens sjeldneste biler, både moderne og klassiske modeller. Utstillingen viser blant annet fram biler fra Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, Aston Martin og Bentley.

]]>
Engelsk fotball har tatt Norge med storm! http://britiskbil.com/engelsk-fotball-har-tatt-norge-med-storm/ Mon, 16 Jul 2018 12:16:21 +0000 http://britiskbil.com/?p=92 Det finnes mange sportsinteresserte mennesker her til lands, og den sporten som har den mest ivrige tilhengerskaren er nok fotball. Og selv om det finnes mange spennende norske fotballag, støtter mange nordmenn også fotballklubber fra England. Hva er det med nettopp engelsk fotball som er så engasjerende? Mye av årsaken til at nordmenn interesserer seg for disse klubbene kan nok begrunnes med at England har mange av de beste fotballagene i verden. Fotball er faktisk nasjonalsporten i England, og enkelte hevder at det er herfra sporten har sin opprinnelse. En annen årsak er kanskje at England ikke er så langt unna Norge geografisk sett.Det finnes mange velkjente fotballag fra England, som Arsenal, Chelsea, Manchester United, Aston Villa, Everton og Manchester City. Den fotballklubben som har flest tilhengere her til lands, er imidlertid Liverpool. Dette fotballaget er blant de mest suksessrike klubbene i engelsk toppserien, nemlig Premier League. Dersom du også er tilhenger av Liverpool, finnes det mange supporterklubber du kan melde deg inn i. Norges offisielle Liverpool-supporterklubb har allerede rundt 40 000 medlemmer, noe som vitner om klubbens popularitet. Det er også mulig å kjøpe utstyr som trøyer eller skjerf, som gjør at du kan vise hvilken klubb du støtter. Hva med noe Liverpool retro utstyr?Liverpool har hatt stor suksess i Premier League, men også møtt mye motstand. Dette gjør det ekstra spennende å følge med på deres opp- og nedturer, og supportere samles gjerne i store flokker når favorittlaget deres spiller. Å kunne dele gleden – eller sorgen – med andre supportere, er uten tvil noe av det som gjør fotball så gøy og engasjerende. Uansett hvilket lag du støtter, enten det er engelsk eller norsk, så er du sikkert enig at det er noe helt spesielt med akkurat fotball.

]]>
Bevar bilen din http://britiskbil.com/bevar-bilen-din/ Mon, 02 Jul 2018 08:41:06 +0000 http://britiskbil.com/?p=86 Bilen er ingen investering, og faller fort i pris etter at du kjøper den. Det å eie bil er ingen enkel sak, og det kreves mye av deg som eier en bil. Ved å bevare den på best mulig måte vil du bli belønnet for arbeidet ved å få mest ut av bilen og kan selge den til en gunstig pris ved et eventuelt salg.

Sjekk olje, lys og dekk

Å undersøke olje, bilens lys, samt lufttrykk og mønsterdybde i dekk, er kun tre av mange ting som kontinuerlig må sjekkes av deg som eier bil. Det er ofte disse tre tingene som resulterer i skader, og vi velger derfor å trekke frem disse tingene spesifikt. De fleste etterfyller olje en gang i halvåret. Oljen er essensiell for at motoren skal fungere på best mulig måte og holde seg sunn så lenge som mulig. Dette er en billig løsning, men glemmer du det kan det føre til stor slitasje på motoren.

Beskytt bilen mot vær og vind

Garasje, biltrekk, carport og gode parkeringsplasser er stikkord for beskyttelse mot vær og vind. I det norske klimaet er det mye som kan slite på bilens ytre og skape slitasje på lakken. Dette kan føre med seg rustskader som er dyrt å fikse på. Is, tung snø, støv, grus, sterk vind og langvarig regn er noen ting som kan medføre seg store skader, også på biler.

Ikke glem interiøret

Interiøret til bilen har mye å si. Flekker på trekk som er umulige å fjerne, slitte kanter og overflater, en merkelig lukt innvendig eller et generelt dårlig vedlikeholdt utseende, vil trekke ned på verdien for de fleste. Det er like viktig å ta en vask inne i bilen, som det er å passe på eksteriøret. Dette er billig og du kan gjøre det selv hjemme.

]]>
Ta vare på veteranbilen din http://britiskbil.com/ta-vare-pa-veteranbilen-din/ Thu, 28 Jun 2018 12:37:10 +0000 http://britiskbil.com/?p=78 Dersom du har investert tid og penger i en dyr og flott veteranbil, er det ekstra viktig å ta godt vare på denne. Eldre biler har vært gjennom mye tidligere, og har ikke like moderne løsninger som bilene vi finner på markedet i dag. Men det er ikke slik at en eldre bil trenger å se gammel og skrøpelig ut, og det finnes jo tross alt ingenting finere enn en skikkelig velstelt veteranbil.Vi vil gi deg noen tips på vei til hvordan du tar vare på den dyrebare eiendelen din.

Behandling

Selv om du gjerne vil være forsiktig med lakken og bilens originale deler, er det viktig å gi den skikkelig vask og behandling. Det er viktig å finne produkter som er skånsomme, men effektive, og ta godt vare på alle bilens kriker og kroker. Du vil jo tross alt at den skal se fin og ren ut? Vær ekstra nøye med lakken og påfør produkter som gjør at den holder seg like fin evig.

Tak over hodet

For å holde bilen litt skjermet fra vær og vind, men fortsatt ute i det åpne og ikke skjult i en garasje, er det viktig med tak over hodet. I tillegg til å sette bilen i garasjen når været tilsier det eller den ikke skal bli brukt på en stund, kan det være en investeringsidé å kjøpe en carport. Denne kan du sette i hagen dersom du har plass, og til og med få dem med et kott for lagringsplass til alt nødvendig utstyr og reservedeler.

Hold interiøret rent og helt

Det er selvfølgelig ikke bare utsiden av en bil som skal vaskes og tas vare på – det er også like viktig (om ikke viktigere) det som er på innsiden. Dersom du ikke er opptatt at av alt skal være originalt, er det en god idé å trekke om interiøret for et flott resultat. Husk at du også kan installere for eksempel en ny radio selv om det er en eldre bil.

]]>
Jaguar – den forførende representanten for britisk kvalitet http://britiskbil.com/jaguar-den-forforende-representanten-for-britisk-kvalitet/ Fri, 13 Apr 2018 13:01:14 +0000 http://britiskbil.com/?p=71 Da det britiske bilmerket Jaguar så dagens lys for over 90 år siden, hadde grunnleggeren, Sir William Lyons, et mål. Hver enkelt bil skulle levere maksimalt innen både ytelse og skjønnhet. Det er et mål man må kunne påstå at han har nådd.Britiske biler har ord på seg for å være mer enn bare et kjøretøy. Ikke minst er de kjent for å kombinere høy kvalitet og robusthet med upåklagelig utseende. Dette er en tradisjon Jaguar står fjellstøtt innenfor – skjønt bilen ellers er kjent for høye hastigheter. Opprinnelig er det sportsbilen Jaguar er kjent for, og i likhet med dyret som har lånt den navn, er den preget av rene, mjuke linjer, smidighet og hurtighet. Kjøreopplevelsen er imidlertid like tungt vektlagt som designet, og både komfort og yteevne er egenskaper Jaguar gjerne assosieres med.Nå er utvalget av Jaguar-modeller riktignok blitt bredere, men det er fortsatt de samme kjerneverdiene som preger produktutviklingen. I tillegg trekker firmaet fram bærekraft og teknologisk nyvinning som de viktigste satsningsområdene for framtidens bilproduksjon. Blant konseptbilene som er lansert i det siste, er blant annet en crossover-modell som kombinerer elementer av sportsbilen med egenskapene til en SUV.Jaguar er faktisk fortsatt et britisk bilmerke også i geografisk forstand. Både utviklingen av bilene og produksjonen foregår ennå i Storbritannia, og med nesten 24 000 ansatte er Jaguar den største arbeidsgiveren innen bil på De britiske øyer. Det er med andre ord ikke bare gjennom fantastiske kjøreopplevelser firmaet utfører et samfunnsoppdrag.Uansett om det er av ren fascinasjon for kombinasjonen av skjønnhet og yteevne, eller fordi man vurderer å investere i en britisk perle av en bil, er det lett å la seg forføre av Jaguaren.

]]>