• Opplev fart og spenning på Monza National Autodrome

  Posted on October 3rd, 2022 Loraine Huel No comments

  Monza National Autodrome er selve flaggskipet til sportsbyen Monza. Banen er bygget slik at den fremstår som en naturlig del av vakre Monza-park. Racerbanen stod ferdig i 1922 etter initiativ fra Automobile Club of Milan.

  Selve byggingen tok bare rett i overkant av 100 dager og arbeidet baserer seg på et prosjekt utført av arkitekten Alfredo Rosselli. Samme året som banen stod ferdig ble Italias andre Grand Prix gjennomført på Monza National Autodrome.

  Motorsport og Formel 1

  Siden 1922 har banen, som er en av de eldste i verden, fått annerkjennelse og legendestatus innen motorsportverden. Monza National Autodrome har alltid vært vertskap for Formel 1 Grand Prix i Italia. Unntaket var under 2. verdenskrig, da ble det ikke arrangert Formel 1.

  Kultur og natur

  I tillegg til Formel 1 er også Monza National Autodrome stedet for andre verdenskjente arrangementer i tillegg til sin naturskjønne beliggenhet. Banens plassering i parken skaper et unikt scenario som i seg selv vil være verdt besøket til Monza. I parken vil publikum også finne flere utstillinger, det blir arrangert musikkarrangementer og det er også guidede turer rundt og inne på banen. Sjekk på nettet for fullstendig oppdatert program, siste informasjon og bestillinger.